Economia 16/04/2012

El Govern crea un fons de 16 milions per salvar empreses en situació crítica

Les injeccions seran a canvi d'una "alta recompensa" per a l'Administració, que pot ser en forma de condicions de devolució exigents o canvi de quedar-se part de l'empresa

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern destinarà aquest any 16 milions d'euros a rescatar pimes amb greus problemes financers i donar-los oxigen perquè trobin socis inversors que en garanteixin la supervivència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Seran injeccions de recursos temporals i a canvi "d'una alta recompensa", segons ha explicat avui al Cercle d'Economia el director d'Indústria de la Generalitat, Joan Sureda. La Generalitat, a canvi d'aquesta ajuda, podrà quedar-se part de la companyia a través de fórmules com els préstecs participatius o bé fixar interessos més alts.

La fórmula permetrà "guanyar temps" en el cas d'empreses que tenen possibilitats de futur malgrat es trobin en moments difícils i fixar les condicions exigents serviran per compensar en els casos d'èxit aquells on la injecció de diner públic no acabi salvant la companyia.

"Som conscients que són inversions de risc, però volem sortir en defensa de les que veiem que tenen possibilitats de salvar-se", ha defensat Sureda. Ha insistit que la cerca de nous inversors serà una condició essencial per rebre aquest suport.

De moment, el Govern ha compromès 3 milions d'aquest fons en diferents operacions. La única que s'ha fet pública és la de Cubigel, l'antiga Unidad Hermética de Sant Quirze del Vallès, que ha rebut de la Generalitat dos milions d'euros en forma de préstec participatiu.

El fabricant de compressors podrà així reprendre la producció, després de mesos d'aturada per greus problemes financers, mentre busca un soci industrial que n'asseguri la continuïtat.

stats