Economia 23/09/2017

Gay de Montellà assegura que el control de les finances catalanes "era necessari"

El president de la patronal catalana Foment del Treball ho ha dit en un una entrevista a la Cope

Ara
1 min
ÚLTIM MANDAT 
 El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, afrontaria el segon i últim mandat al capdavant de la patronal.

BarcelonaEl president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha afirmat que "segurament" el control de les despeses del Govern "era necessari" en la mesura que el govern espanyol passa a controlar que no hi hagi recursos que no respectin la legalitat.

En una entrevista de Cope Catalunya, Gay de Montellà ha apuntat que coneix bé el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de qui ha dit que "té ofici i tècnica de sobres". "Les conseqüències ens poden sorprendre, poden ser desproporcionades, però segurament el control era necessari", ha expressat en relació amb el control dels comptes imposat per l'Estat per fiscalitzar que no hi hagi despeses per al referèndum de l'1-O.

El president de Foment del Treball ha advocat per recuperar la via del diàleg per solucionar el conflicte Estat-Generalitat: "Hem de girar full, posar el comptador a zero i recuperar el diàleg que vam perdre en 20 de setembre del 2012", en al·lusió a la reunió que van mantenir Mariano Rajoy i el llavors president de Generalitat, Artur Mas.

Gay de Montellà també ha mostrat la seva proximitat al ministre d'Economia, Luis de Guindos, que aquesta setmana es va obrir a negociar un nou sistema de finançament –sempre que la Generalitat aturi el referèndum–. La patronal acull la proposta amb bons ulls: "El que hem demanat sempre és que obrin la via de diàleg. Aplaudeixo la proposta del ministre", ha afegit Gay de Montellà.

Per contra, el president de la patronal de les grans empreses catalanes ha criticat l'actitud d'altres patronals "que donen suport a fets fora de la llei". Gay de Montellà s'ha mostrat sorprès per aquests posicionaments i ha assegurat que no és la línia de Foment del Treball.

stats