Economia 29/01/2013

La Generalitat demana 9.073 milions d'euros al FLA per al 2013

7.684 milions d'euros són per cobrir els venciments de deute d'enguany i 1.389 per complir amb l'objectiu de dèficit, segons el departament d'Economia

Ara
1 min

BarcelonaLa Generalitat ja ha formalitzat la petició per adherir-se enguany al fons de liquiditat autonòmic (FLA). Segons ha comunicat el departament d'Economia, l'executiu català ha demanat a Madrid 9.073 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El departament dirigit per Andreu Mas-Colell ha especificat que 7.684 milions són per cobrir els venciments de deute d'enguany, tant pel que fa als inversors institucionals com en el cas dels bons patriòtics oferts a particulars.

Els 1.389 milions d'euros restants seran per complir amb l'objectiu de dèficit imposat per Madrid a les comunitats autònomes, del 0,7%.

Mas-Colell ha aprofitat el comunicat anunciant la petició per insistir en la demanda de flexibilitzar els objectius de dèficit de les comunitats autònomes en el cas que Brussel·les cedeixi a flexibilitzar el del conjunt de l'Estat.

Al mateix temps, el conseller d'Economia ha criticat el fet que el FLA per a l'any 2013 no estigui implementat el mes de gener i ha reivindicat un sistema automàtic i transparent per dotar de liquiditat les comunitats autònomes.

La petició d'enguany supera de llarg la que va fer l'any passat la Generalitat, que va ser una de les primeres comunitats que va demanar ajuda al FLA i en va rebre 5.440 milions d'euros.

stats