Economia 17/09/2020

Els consells de CaixaBank i Bankia donen llum verda a la fusió

Els detalls es coneixeran demà divendres en una roda de premsa que es farà a València

Albert Martín
1 min
Seu de CaixaBank a València.

BarcelonaEls consells d'administració de CaixaBank i Bankia han aprovat l'operació per fusionar les dues entitats en un únic banc. Les dues entitats han celebrat consells aquesta mateixa tarda i a les 21.00 hores fonts financeres anunciaven que s'havien acabat i que s'havia aprovat l'absorció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El primer i simbòlic acte públic de la nova CaixaBank tindrà lloc fora de Catalunya. Demà divendres José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar faran els honors i donaran detalls en una roda de premsa des de la ciutat de València, on CaixaBank i Bankia tenen la seu oficial.

Goirigolzarri, fins ara president de Bankia i que passarà a ser-ho del primer banc català, i Gortázar, que seguirà com a conseller delegat de l'entitat, explicaran els detalls de l'operació financera més gran dels últims anys, que deixarà CaixaBank com a primer banc en activitat a Espanya i desè d'Europa en actius.

Fins ara no s'han fet públics els detalls no coneguts de l'operació: ni el preu a pagar per Bankia, ni el repartiment accionarial definitiu ni el nombre de consellers que tindran La Caixa i l'Estat, principals accionistes de les respectives entitats.

El que sí que se sap, al marge dels futurs president i conseller delegat, és que la marca i el logo seguiran sent els de l'entitat amb seu operativa a Catalunya, i que la seu social seguirà a València. Quedarà per saber quin és l'abast de la retallada de personal que s'espera en dues entitats que en total sumen 43.000 treballadors. Fonts del sector apunten que la pèrdua de llocs de treball pot situar-se en una forquilla d'entre un mínim del 5% i un màxim del 20%.

stats