CRISI
Economia 28/10/2011

Gómez culpa la construcció i la reducció del nombre de funcionaris de l'augment de l'atur

En el tercer trimestre de l'any s'han eliminat 40.000 llocs de treball al sector públic, mentre que fa un any se'n van crear 39.000.

Ara
1 min

BarcelonaValeriano Gómez ha admès que les dades de l'atur conegudes aquest divendres són "dolentes sense excuses". El ministre de Treball ha explicat que l'augment del nombre d'aturats, que ja frega els cinc milions, s'explica per la construcció i els funcionaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La construcció "segueix el seu ajustament" i, segons ha dit Gómez, ja ha perdut 1,3 milions de llocs de treball des de l'inici de la crisi. Pel que fa al nombre de funcionaris, el ministre de Treball ha explicat que en el tercer trimestre de l'any s'han eliminat 40.000 llocs de treball al sector públic. En canvi, en el tercer trimestre de l'any passat se n'havien creat 39.000.

Gómez ha lamentat que les bones dades del sector turístic durant aquest estiu no s'hagin traduït en la creació de més llocs de treball (el ministre ha apuntat que les empreses del sector han "intensificat la feina" entre els seus treballadors). A més, ha culpat "l'atonia econòmica de tota Europa" com a últim motiu de les "males" dades d'atur.

stats