Economia 10/11/2014

El Govern es compromet a recuperar la paga extraordinària per als funcionaris

També tornarà a l'estadi anterior la jornada dels interins

Europa Press
2 min

BarcelonaEl Govern català s'ha compromès aquest dilluns a una reunió amb els sindicats de la taula general de la funció pública -CCOO, UGT i IAC- a recuperar l'any que ve les 14 pagues dels treballadors públics, segons han explicat els representants sindicals als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu de CCOO, Xesús González, ha assenyalat que els representants de la Generalitat s'han compromès també a recuperar la jornada del personal interí -ara retallada en un 15%-, però ha lamentat que mantingui retallades que porten arrossegant des del 2011.

Congelació salarial

En aquest sentit, ha retret que el 2015 segueixi la congelació salarial per cinquè any consecutiu i que el Govern no vulgui incloure els fons d'acció social en els pròxims pressupostos, i també es negui a pagar els 44 dies de la paga del 2012 que es van descomptar de manera "il·legal", com han reconegut algunes sentències a recursos interposats per funcionaris a títol individual.

González també ha criticat que el Govern català no ha concretat si abonarà la paga retallada el 2014, que l'Executiu català va condicionar per l'entrada en vigor de l'impost de dipòsits bancaris. "La negociació ha començat avui, i els sindicats estem confiats que sigui una negociació de veritat i no com les altres vegades", ha manifestat González.

El portaveu d'UGT, Xavier Casas, ha assegurat estar indignat perquè el Govern d'Artur Mas "dóna per enquistades" retallades que el desembre del 2011 es van aplicar com a mesures temporals i provisionals, com la congelació salarial. Ha exigit que la recuperació de les 14 pagues el 2015 i de la jornada dels interins s'apliqui ja l'1 de gener, ja que ha afirmat que els treballadors públics "no poden estar pendents d'interinitats polítiques" com si s'aproven o no els pressupostos, i ha demanat que hi hagi un compromís per escrit per part del Govern català.

El representant de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Luis Blanco, ha assenyalat que en cas d'aprovar-se una pròrroga pressupostària, aquesta podria incloure mesures noves com la recuperació de la paga i el 100% de la jornada d'interins en el cas que el Parlament hi estigui d'acord, davant del que ha confiat que "no hi ha d'haver problemes".

stats