Fons europeus
Economia 27/05/2022

El govern destinarà 800 M€ al PERTE d’economia social i les cures

Pol Casaponsa Sarabia
2 min
Cuidadors a domicili

BarcelonaEl govern espanyol vol apostar per l’economia social i de cures. El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que s’invertiran 800 milions d’euros en el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) d’aquestes activitats. Serà aprovat el dimarts vinent i, segons ha explicat Sánchez, hi participaran tots els ministeris amb l’objectiu de “desenvolupar tot el potencial que té”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un acte celebrat al Palau de la Moncloa, el cap de l’executiu ha afirmat que amb aquesta ajuda vol fer de “l’economia social espanyola un referent a tot Europa” i convertir-la en un "hub d’avantguarda" per al sector. A més, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha reivindicat que avui dia ja suposa el 10% del producte interior brut de l’Estat.

Sánchez va detallar que les ajudes es dirigirien a empreses que tinguin necessitats diferents, com afrontar la transformació digital i mediambiental o facilitar la conversió d’empreses que estiguin en crisi.

Pel que fa a les cures, el PERTE s’orientarà en “enfortir els serveis avançats en aquest àmbit” amb l’ajuda dels professionals del sector per promoure un nou model d’atenció. A més, també es volen incentivar els projectes d’habitatges col·laboratius, millorar l’atenció dels nens i nenes i la inclusió social i professional dels més joves.

Una aposta per la cua

Tot i la confiança mostrada en aquestes activitats, aquest ha sigut un dels PERTE als quals menys diners s’ha destinat. Només supera el que es va aprovar sobre l’economia circular, al qual el govern destinarà 492 milions d’euros de fons públics, i al de la indústria naval, que tanca la llista amb un total de 310 milions. El dels microxips i semiconductors és el PERTE a què més diners s’ha dedicat, amb un total de 12.250 milions d’euros. El podi el completen el de les energies renovables (6.900 milions d’euros) i el del cotxe elèctric (4.300 milions). A més, també n’hi ha d'altres com el destinat a digitalitzar el cicle de l’aigua (3.060 milions), el del sector aeroespacial (2.200 milions), el destinat a la llengua castellana (1.100 milions) i el de la salut i l’agroalimentari, als quals s'ha destinat 1.000 milions de fons públics.

stats