El govern espanyol dona un altre crèdit de 7.500 M€ a la Seguretat Social per pagar l'extra dels pensionistes

S'evita acabar de buidar la guardiola, com ja preveien els pressupostos de Montoro

Com ja preveien els pressupostos del 2017, el govern espanyol del PSOE ha autoritzat aquest divendres l'ús de 7.500 milions d'euros del crèdit de més de 10.000 milions per fer front al pagament de la paga extra dels pensionistes d'aquest juny. L'exministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va aprovar aquests crèdits després que el fons de reserva de la Seguretat Social quedés gairebé esgotat. I, tal com ha anunciat aquest divendres la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, avui s'ha autoritzat l'ús d'aquests 7.500 milions. 

Precisament aquest divendres el Banc d'Espanya ha fet públic que el deute de la Seguretat Social es va disparar en 10.000 milions el primer trimestre de l'any a causa d'aquest préstec. Van ser els pressupostos del 2017 els que primer van preveure aquest préstec per fer front a les pagues extres dels pensionistes. 

El crèdit de les pensions dispara un 59% el deute de la Seguretat Social

De fet, aquest ministeri ha nomenat aquest divendres Octavio Granado com a secretari d'estat de la Seguretat Social. Granado ja havia ocupat aquest càrrec amb el president José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2004 i el 2011. S'ha manifestat diverses vegades en contra del 'buidatge' de la guardiola de les pensions i ara haurà de tornar a afrontar la gestió de la Seguretat Social.