FINANCES PÚBLIQUES
Economia 02/05/2018

El govern espanyol rebaixa a 1.800 M€ el rescat de les radials

La xifra s’ha rebaixat en 200 milions d’euros des de l’últim informe remès a Brussel·les

Ara
1 min
El govern espanyol rebaixa a 1.800 M€  el rescat de les radials

BarcelonaA l’estat espanyol li costarà 1.800 milions d’euros el rescat de les nou autopistes radials, segons consta en el Pla d’Estabilitat que va enviar a la Comissió Europea dilluns passat. La xifra s’ha rebaixat en 200 milions d’euros des de l’últim informe remès a Brussel·les i arriba pocs dies després que el mateix executiu afirmés les dificultats de quantificar el rescat, ja que -sostenia- depenia del que acabés decidint la justícia. En l’informe el govern espanyol sosté que el forat final per a les arques públiques no serà de 1.800 milions perquè preveu recuperar-ne almenys 1.000 amb el nou concurs que preveu convocar durant el segon semestre d’aquest any per posar al mercat les concessions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La rebaixa, argumenta el govern central, està vinculada amb les últimes dades de què disposa la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE). Aquests 1.800 milions d’euros són la responsabilitat patrimonial de l’administració, que haurà de pagar a les actuals concessionàries en concepte de la inversió feta en la construcció que no ha pogut ser recuperada fins ara.

El ministeri de Foment ja ha recuperat sis de les nou autopistes fallides, i per tant en queden tres per assumir: la R-3 i la R-5 de Madrid i l’AP-41, que uneix Madrid i Toledo. L’assumpció d’aquestes últimes queda a càrrec de la liquidació de les societats, que la justícia encara ha de decidir.

stats