Economia 02/12/2016

El govern espanyol apujarà un 3% la base màxima de cotització

La mesura aportarà una recaptació de 300 milions d'euros extres per a la Seguretat Social el 2017

Ara
2 min
Fátima Báñez és la ministra d’Ocupació i Seguretat Social del govern popular des del 2011.

MadridPart dels salaris més elevats també cotitzaran a la Seguretat Social el 2017. Segons ha explicat aquest divendres el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, el govern espanyol incrementarà un 3% les bases màximes de cotització. A partir d'ara, doncs, el topall quedarà establert en 3.751,2 euros bruts al mes, o sigui 45.014,4 euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és una altra de les mesures que PP i PSOE han pactat per aprovar aquest divendres el sostre de despesa del 2017 i que tenen l'objectiu de reduir el dèficit de la Seguretat Social i augmentar, per tant, els ingressos de les arques públiques. Segons ha aclarit Burgos, aquest increment a la base màxima de cotització suposa una recaptació extra d'entre 300 i 330 milions d'euros l'any.

El secretari d'Estat ha explicat que aquest increment també repercutirà en la pensió màxima i ha aclarit que si el govern ha optat per aquesta pujada "discreta" és perquè les bases màximes han evolucionat els últims anys per sota del comportament dels preus.

La pujada del salari mínim

Aquesta mesura s'afegeix a l'increment del 8% del salari mínim que també han pactat PP i PSOE i que s'aprovarà també previsiblement durant el consell de ministres que se celebra aquest divendres. Com que a la pujada del topall màxim de cotització s'hi afegeix l'increment de l'SMI, això també aportarà una recaptació extra a les arques de la Seguretat Social d'uns 70 milions d'euros. Per tant, en total seran uns 400 milions d'euros els que es recaptaran de més el 2017.

Montoro crearà un impost a les begudes ensucrades per desactivar el de la Generalitat

Altres mesures que s'aprovaran aquest divendres al consell de ministres són, a banda del sostre de despesa, que rondarà els 118.00 milions, la reducció de deduccions de l'impost de Societats, la pujada d'impostos especials com el tabac i l'alcohol, però també el gravamen a les begudes ensucrades, un sistema d'autoliquidació de l'IVA per a les empreses i la limitació als 1.000 euros dels pagaments en metàl·lic.

stats