Economia 10/05/2018

Grifols tanca un acord per obrir centres de donació de plasma a la Xina

La inversió inicial del projecte és de 50 milions i l'empresa catalana n'aportarà la meitat

Ara
1 min
Grifols destina un 40%  del benefici a dividends

BarcelonaLa companyia farmacèutica catalana Grifols ha tancat un acord marc amb la companyia xinesa Boya Bio-Pharmaceutical per a la construcció i gestió d'un nombre significatiu de centres de donació de plasma a la Xina, segons ha informat aquest dijous el grup cotitzat català a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El projecte comportarà una inversió inicial de 50 milions d'euros i Grifols comptarà amb el 50% dels drets polítics i econòmics del projecte. D'acord amb la legislació vigent a la Xina, tot el plasma obtingut en aquests centres serà subministrat a Boya Bio-Pharmaceutical, si bé Grifols es reserva el dret de poder accedir fins al 50% del plasma obtingut quan les lleis aplicables ho permetin.

Els centres compliran amb tots els requisits de les autoritats sanitàries dels Estats Units, la Unió Europea i la Xina, i Grifols hi prestarà serveis d'enginyeria, per aportar la seva experiència i saber fer, per tal que la construcció i gestió dels centres comptin amb els mateixos estàndards de qualitat que s'apliquen als centres que gestiona.

Estratègia a llarg termini

Per a Grifols, l'acord s'emmarca en la seva estratègia a llarg termini per augmentar el seu accés al plasma a través de la diversificació geogràfica per poder continuar donant resposta a la creixent demanda de medicaments plasmàtics.

Actualment Grifols compta amb 190 centres de plasma als Estats Units i 35 a Europa, que suposen un augment del 50% des de l'inici del pla d'expansió el 2015, i la companyia segueix endavant amb el seu pla d'inversions per a l'obertura de nous centres. El 2017 Grifols va obtenir més de 9 milions de litres de plasma per produir els medicaments plasmàtics que comercialitza en més de 100 països.

stats