Economia 29/09/2017

Guindos nega que hagi obert la porta a negociar una "quota catalana"

Desmenteix 'Expansión', que assegurava que el ministeri està obert a un concert econòmic com el basc

Ara
1 min
Luis de Guindos / AFP

BarcelonaEl ministre d'Economia espanyol Luis de Guindos ha negat aquest divendres que l'executiu espanyol hagi obert la porta a aplicar una "quota catalana" similar a la basca. El ministeri ha desmentit la informació publicada per 'Expansión', en què el diari econòmic deia que Guindos s'havia mostrat disposat a negociar un nou sistema de finançament autonòmic i esmentava com una possibilitat que l'Estat oferís a la Generalitat un concert econòmic com el del País Basc o Navarra.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Durant una entrevista ahir a TV3 a Barcelona, el ministre es va referir, com en moltes anteriors ocasions, a un nou "sistema de finançament autonòmic que tingui en compte les característiques específiques dels diferents territoris"", ha explicat el ministeri en el desmentiment.

Així doncs, ha recordat que Catalunya forma part de les comunitats que s'acullen al règim comú i que la Generalitat no es va asseure a negociar el nou model durant l'última Conferència de Presidents. El ministeri ha demanat a 'Expansión' que rectifiqui aquesta informació tant en la seva versió 'online' com en les altres edicions.

En la informació publicada, el rotatiu econòmic assegurava que una "quota catalana" costaria 16.000 milions d'euros addicionals a l'any a les arques de l'estat espanyol. Basant-se en l'opinió de diversos experts, el diari publica que una solució en forma de concert econòmic per a Catalunya reduiria el finançament de la resta de comunitats autònomes en més d'un 12%.

stats