Economia 28/06/2019

Frena l'augment del preu dels pisos a Barcelona

El segon trimestre de l'any es registra una caiguda de l'1,7% a la ciutat, segons Tinsa

Laia Forès
1 min
Imatge de la ciutat de Barcelona.

MadridDesprés d'anys de pujades, el 2019 el preu de l'habitatge s'està moderant. Segons Tinsa, a Barcelona s'està produint un clar ajustament: els preus ja no augmenten i, en canvi, han experimentat una lleugera caiguda, de l'1,7%, en el segon trimestre de l'any. La societat de taxació d'immobles Tinsa ha publicat aquest divendres un informe que constata la moderació generalitzada del cost de l'habitatge nou i de segona mà a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si es comparen els preus del mateix trimestre de l'any passat, l'habitatge a Barcelona ha pujat un 1,6%, però l'abaratiment del cost entre el primer i el segon trimestre augura una estabilització dels preus al llarg de l'any. En el conjunt de l'Estat, l'habitatge s'ha revaloritzat de mitjana un 12% des que els preus van tocar fons amb la crisi econòmica, però es manté un 34% per sota dels preus màxims del 2007, segons Tinsa.

Les dades oficials que ha publicat recentment el ministeri de Foment revelen que en el primer trimestre del 2019 els preus a Barcelona continuaven pujant (un 9,6% en comparació al mateix període del 2018). De fet, en els últims cinc anys el preu dels pisos a la ciutat ha augmentat un 40%. L'estudi dels taxadors podria indicar que la tendència és la moderació, tot i que caldrà esperar a les dades oficials de Foment dels pròxims trimestres.

stats