Economia 09/06/2014

La caiguda del preu de l'habitatge a Catalunya frena fins un -0,4% el primer trimestre del 2014

Segons l'INE, els preus també es moderen al conjunt de l'Estat amb una baixada de l'1,6%

Ara
1 min
Una promoció d'habitatges de protecció oficial promoguda per Vimusa a Sabadell. ACN

MadridEl preu de l'habitatge ha tancat el primer trimestre de l'any a Catalunya amb un descens del 0,4% respecte del mateix període del 2013, segons les dades difoses aquest dilluns per l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una frenada de la baixada de preus de l'habitatge, que van caure un 7,2% durant el primer trimestre del 2013, la mateixa taxa que al conjunt del Principat durant tot l'any passat.

Entre gener i març d'aquest any, el preu dels pisos ha caigut un 0,5% a Catalunya. Aquesta frenada ha estat possible gràcies a la moderació del preu de l'habitatge nou, que ja assoleix una taxa positiva del 2,4% pel que fa a la variació anual. La de segona mà, en canvi, cau fins a un 1,1%.

Moderació al conjunt de l'Estat

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la el preu de l'habitatge també s'ha moderat: augmenta més de sis punts i se situa al -1,6%. Però pel que fa el tipus d'habitatge, els preu de pisos i cases noves puja un 0,1% entre el quart trimestre del 2013 i el primer del 2014. En canvi, els preus d'habitatge de segona mà pugen un 0,4% respecte de finals l'any passat.

Totes les comunitats autònomes han augmentat la seva taxa anual el primer trimestre del 2014. I quatre d'elles, entre les quals no hi ha Catalunya, han assolit valors positius. Es tracta de la Comunitat de Madrid, que ho fa per primer cop des del 2010, i el País Basc, Cantàbria i les Balears, que ho fan per primer cop des de l'explosió de la bombolla del totxo, el 2008.

stats