ALIMENTACIÓ
Economia 18/03/2018

Henkell vol ser líder del món d’espumosos amb Freixenet

La companyia alemanya signa la compra de la cavista

Xavier Grau
2 min
El president de Freixenet, José Luis Bonet, no ha venut la seva part i es queda a l’empresa.

BarcelonaFinalment va ser divendres ben entrada la nit. La companyia alemanya Henkell, filial del fabricant de pizzes Dr. Oetker, signava la compra del 50,7% de Freixenet per 220 milions d’euros. L’adquisició ha trigat dos anys a materialitzar-se i, de fet, el mateix divendres la signatura final es va allargar per negociar els últims serrells. Però finalment l’empresa alemanya assoleix el control de la fins ara empresa familiar del sector del cava i els vins per 220 milions d’euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això sí, la resta del capital queda en mans de dos membres de la família propietària fins ara: José Ferrer, el president d’honor, i José Luis Bonet, el president. Aquests dos membres de la família tenen signada per part de Henkell la possibilitat de comprar-los la seva part en un futur. Però, a més, també han signat amb Henkell un ampli acord de col·laboració internacional. En el fons, tal com va comunicar ahir Freixenet, el que vol Henkell es “convertir-se en líder mundial dels vins espumosos”. I els dos membres de la família que es queden a l’empresa són, precisament, els qui van pilotar la internacionalització del grup Freixenet.

El comunicat recordava que “Freixenet és líder mundial en el sector del cava i Henkell compta amb la marca Mionetto, líder del mercat prosecco, i amb Henkell Trocken, el vi espumós més exportat d’Alemanya”. Amb l’acord signat divendres es volen “obrir mercats i canals de distribució nous que permetin ampliar la presència internacional” i contribuir al seu creixement sostenible.

Pendent de Brussel·les

El president de Freixenet , José Luis Bonet, va qualificar Henkell de “soci amb una forta visió de futur” que ajudarà a enfortir la cavista amb més presència internacional. L’adquisició de les accions de Freixenet per part de Henkell està subjecte a l’aprovació per l’Autoritat Europea de la Competència.

stats