Economia 18/03/2015

Hisenda creu que Catalunya pot complir l'objectiu de dèficit aquest 2015 gràcies a l'augment de la recaptació

"Creiem que l'objectiu és abastable", defensa el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, descartant qualsevol flexibilització, tal i com recomana l'autoritat fiscal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, avui abans de la seva intervenció a les jornades 'Lluita contra l'elusió i el frau fiscal', de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), a Madrid / EFE

MadridNou cop de porta del govern espanyol en la flexibilització dels objectius de dèficit. El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha insistit aquest dimecres que Catalunya podrà complir l'objectiu marcat per a aquest 2015 gràcies a l'augment de la recaptació, així com també "la reducció del cost del finançament" amb programes com el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a interès 0. "Creiem que l'objectiu és abastable", ha asseverat. El conseller d'Economia, Andreu Mas Colell, ja ha deixat entreveure en més d'una ocasió que la Generalitat no podrà complir amb el 0,7% designat per a les comunitats, un objectiu que l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) considera "molt exigent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, en declaracions al Congrés a principis de març, el president de l'Airef, José Luis Escrivá, ja va instar l'Estat a activar "mecanismes de correcció" per assegurar el compliment dels objectius o bé a flexibilitzar-los, preveient el difícil compliment en diferents comunitats autònomes.

Ferre ha admès que l'objectiu de dèficit és "clarament ambiciós" però que "la situació macroeconòmica" de l'Estat permetrà complir els objectius a tots els nivells. A més, assegura que ja s'està produint un "millor comportament dels ingressos típics" i que això permetrà que millorin els lliuraments a compte de l'Estat "perquè la recaptació es comporta millor".

stats