Economia 08/10/2019

Iberdrola va contractar Villarejo perquè investigués un jutge, segons 'El Confidencial'

L'expolicia va fer que l'elèctrica aconseguís un entorn favorable a la construcció d'una central

Ara
1 min
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu del gener

BarcelonaIberdrola ha comptat amb les investigacions del comissari Villarejo durant anys. Tal com publica 'El Confidencial', la segona empresa més gran de l'Íbex-35 va contractar de manera repetida l'expolicia perquè investigués en secret firmes competidores i maniobrés per desbloquejar projectes milionaris, com a mínim des del 2004. Cap de les peces separades en les quals es divideix el procediment que té obert l'Audiència Nacional sobra Villarejo –assenyala el diari digital– analitza ara per ara els seus treballs per a l'elèctrica.

Segons les proves compartides pel rotatiu, un dels primers encàrrecs que Iberdrola hauria demanat a Villarejo seria una infiltració al moviment d'oposició política i veïnal a una central tèrmica de la companyia a Cadis. Es tracta d'una obra valorada en més de 1.000 milions d'euros que va estar a punt de provocar un forat en els seus comptes.

Iberdrola va fer els primers passos per posar-la en marxa l'any 2000, però quatre anys després es va trobar que el govern local i autonòmic i diverses organitzacions ecologistes hi estaven en contra. L'elèctrica hauria utilitzat Villarejo per neutralitzar aquests i altres "enemics" de la planta: un jutge de Jerez de la Frontera, dirigents polítics i mitjans de comunicació.

De fet, segons els fets compartits, Villarejo va ser una persona clau en el fet que Iberdrola aconseguís finalment un entorn relativament favorable per al projecte, obtingués tots els permisos i construís finalment la central el 2005.

stats