Economia 21/06/2017

Iberdrola ven el 55% del Hilton Diagonal Mar a Axa per 80 milions

L'elèctrica manté el 45% de la propietat de l'edifici

Ara
1 min
Imatge de l'hotel Hilton Diagonal Mar.

BarcelonaIberdrola Inmobiliaria, la filial immobiliària de l'elèctrica que presideix Ignacio Sánchez Galán, s'ha venut una participació del 55% de l'hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona a Axa Investment Managers-Real Assets per 80 milions d'euros, segons ha comunicat aquest dimecres la companyia elèctrica. Després de la venda, Iberdrola continuarà mantenint un 45% de la propietat de l'edifici.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia elèctrica emmarca l'operació dins de la política de rotació d'actius per l'optimització de les seves inversions immobiliàries patrimonials en lloguer. Per a Iberdrola la desinversió és estratègica, ja que es tracta d'un actiu madur i hi havia interès per part d'inversors que volien adquirir-lo.

L'operació és de les més importants que s'han fet a Barcelona aquest any. El comprador, Axa, ha actuat en nom dels seus clients inversors. Han assessorat l'operació Irea Corporate Finance i el bufet d'advocats Ashurst.

El Hilton Diagonal Mar l'opera la cadena Hilton Worldwide i es va obrir l'any 2005. L'edifici és obra de l'arquitecte Òscar Tusquets, i és en una de les zones amb més desenvolupament immobiliari de Barcelona, a pocs metres de la platja, a tocar del centre comercial Diagonal-Mar (que l'any passat va ser venut per 44 milions) i el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

L'hotel té 413 habitacions i 20 suites equipades amb alta tecnologia, així com 15 sales de reunions i un centre de negocis. La gastronomia la dirigeix el xef Pedro Corredor.

Iberdrola Inmobiliaria té una cartera en explotació de 217.000 m2 de superfície bruta en lloguer. A Barcelona hi té una promoció de 91.000 m2 d'oficines a Bcn Fira District.

stats