Immobiliari

El 'youtuber' resident a Andorra TheGrefg fa quatre anys que intenta desnonar una àvia

La societat del 'youtuber' propietària de l'immoble no ha fet les reformes que li reclama el govern local

ARA
2 min
Escaldes i Andorra la Vella / M.T.

BarcelonaUna societat controlada per David Cánovas, un youtuber conegut pel nom TheGrefg, porta des del 2020 intentant desnonar una àvia de més de 80 anys del domicili on viu a la població andorrana d'Escaldes-Engordany. A més, Cánovas, nascut a Múrcia però resident a Andorra, no hauria dut a terme les obres de rehabilitació de l'immoble que li reclama la justícia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dona afectada fa gairebé quaranta anys que resideix de lloguer en un dels pisos de l'immoble, que el 2020 va ser adquirit per l'empresa Grefito SLU, propietat de Cánovas. En aquell moment hi quedaven pocs pisos habitats, i en poc temps la resta d'inquilins van anar abandonant l'edifici amb l'excepció de l'àvia, que va iniciar una pugna judicial contra la companyia per tal de poder continuar vivint al pis, segons informa el mitjà andorrà Altaveu.

Part del conflicte es deu al fet que Grefito va començar a desmuntar tots els habitatges, amb l'excepció dels dos on resideix la dona –fins i tot en va retirar les finestres–. Això ha provocat les queixes de l'afectada, que fa quatre hiverns que viu en un edifici sense cap protecció del fred. La Batllia (el tribunal de primera instància andorrà) ha obligat l'empresa a recol·locar o tapiar les portes i finestres obertes, però de moment Grefito no ha executat l'obra. Sí que va solucionar, però, un problema de canonades que es van glaçar.

Grefito reclama a la dona proves documentals que té dret a viure als dos pisos que ocupa. Tanmateix, aquesta assegura que no les pot aportar perquè no existeixen, ja que viu al domicili a través d'un contracte verbal acordat pel seu marit –ara ja mort– amb els anteriors propietaris, tal com era costum fa quatre dècades a Andorra. A més, l'afectada critica la Batllia de posar-li pressa per complir les resolucions que l'afecten a ella però de no fer el mateix amb l'empresa propietària, segons Altaveu.

stats