INDÚSTRIA
Economia 09/03/2013

Imputen José Luis Morlanes per vendre un terreny a La Seda

T.g.
2 min
José Luis Morlanes és el vicepresident de La Seda de Barcelona i del RCD Espanyol.

Barcelona.El jutjat d'instrucció número 3 del Prat de Llobregat ha imputat el vicepresident de La Seda, José Luis Morlanes, per un presumpte negoci immobiliari d'una finca pròxima a la fàbrica de plàstic per a envasos. Els fets es remunten al 2007, quan les societats Nuevo Sol Granadella i Quad Inversiones van acordar una compravenda del terreny de l'empresa per un total de 2 milions d'euros, segons la versió del fiscal. Al final, l'operació no es va arribar a consumar, però Quad va cobrar la quantitat estipulada. Més tard Nuevo Sol Granadella va entregar 0,5 milions a Iter Metropolità, una societat que és propietat de Morlanes. Fonts pròximes al també vicepresident del RCD Espanyol van remarcar que Morlanes espera que la jutge, Sandra García, arxivi el cas d'aquí unes quantes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts van explicar que la jutge arxivarà el cas "perquè hi ha hagut errors per part del fiscal", un dels quals ha estat que Morlanes no és administrador de Quad. En aquest sentit, finalment ha estat també imputat el responsable d'aquesta empresa, Antonio Martín Rosa.

En tot cas, La Seda acumula fins a quatre conflictes judicials per la venda de llicències, compravenda d'accions entre accionistes i operacions immobiliàries. L'operació de Quad i Iter Metropolita és una derivada del procés de Jatroil, una empresa que va rebre crèdits participatius de La Seda per un valor global de 19 milions.

Aquests processos als jutjats coincideixen amb una nova crisi financera del grup químic. El seu president, Carlos Moreira, vol plantejar una opa sobre el capital que no controla de La Seda per evitar el concurs de creditors. La situació s'ha complicat una vegada més, perquè Moreira volia renegociar un deute pendent de 230 milions amb un sindicat de bancs. La sorpresa ha sorgit quan el fons d'inversió australià Anchorage ha fet saber que ha comprat el 40% del crèdit sindicat. La direcció de La Seda confia a arribar a un acord amb els bancs.

stats