ECONOMIA
Economia 29/10/2012

Qui té por de la independència? Els alemanys no, segons el fabricant de Vileda

El conseller delegat de Freudenberg, Jaume Cané, explica que en una recent reunió de la multinacional a Alemanya cap dels 12 directius presents en una reunió va preguntar pel procés sobiranista català, i tots es van interessar pels nivells d'atur

T.g.
1 min
El racó del consumidor

Barcelona"La independència als alemanys els importa un rave", ha remarcat el directiu català Jaume Cané, que fa molts anys que treballa a la filial espanyola de la multinacional Freudenberg. El grup, que fa més de 40 anys va desenvolupar la tècnica per fregar terres amb la popular marca Vileda, compta actualment amb quatre fàbriques a Parets del Vallès i Madrid. Amés dels productes de neteja, també produeix lubricants, equips per automoció i teles sense teixir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller delegat, que té responsabilitat sobre el mercat espanyol i del Marroc, ha explicat que el debat sobre una possible independència de Catalunya no interessa gens a la matriu del grup a Alemanya. Cané ha argumentat que en un recent viatge a Alemanya va mantenir una reunió amb 12 representants de l'equip directiu de la multinacional, i cap d'ells li va preguntar res sobre el un procés sobiranista a Catalunya. "En canvi, tots em van preguntar sobre els nivells d'atur, que és el que realment els importa", ha reblat. Cané ha pronunciat una conferència a la Llotja de Barcelona en el marc dels Dinars Cambra, que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona.

El directiu ha parlat sobre la falta d'un esperit col·lectiu per superar la crisi. Per exemplificar-ho, Cané es va remuntar fins a 2006, quan un incendi va deixar impracticables part de les instal·lacions de Parets. La matriu alemanya del grup es va plantejar traslladar la producció a un altre país, però al final va decidir tornar a construir la planta "després de veure la implicació de tota la gent que hi treballàvem". El conseller delegat de Freudenberg al mercat espanyol va afegir que és molt important mantenir un teixit productiu, tal com s'ha fet a Alemanya.

stats