Economia 06/09/2019

Els preus de l'habitatge moderen el creixement, segons l'INE

L'increment a Catalunya el segon trimestre és 2,4 punts inferior que el trimestre anterior

Ara
1 min
Entesa amb el Govern pel 30% en habitatge

BarcelonaEl preu de l'habitatge continua moderant el seu creixement, tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat, segons les dades de l'índex del preu de l'habitatge publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, segons l'INE, el preu a Catalunya –molt marcat pel pes de la ciutat de Barcelona– va augmentar un 5,2% el segon trimestre respecte al mateix trimestre que l'any anterior, amb una clar alentiment respecte al primer trimestre, quan el creixement era del 7,6%, 2,4 punts superior.

En el conjunt de l'Estat també es produeix aquest alentiment, tot i que més moderat, ja que el creixement de l'índex el segon trimestre ha sigut d'un 6,8%, quan el primer trimestre va ser del 5,3%, 1,5 punts menys que el trimestre anterior. Per comunitats, Cantàbria és on la frenada és més forta, ja que el creixement el segon trimestre ha sigut 3,5 punts inferior al trimestre anterior, seguida de Madrid (3,2 punts menys) i Catalunya (2,4 punts menys).

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà dels pisos nous és el que més frena. A Catalunya l'índex de preu dels habitatges nous el segon trimestre va créixer un 4,9% respecte al mateix període de l'any anterior, quan el primer trimestre el creixement era d'un 11,9%.

Pel que fa als habitatges de segona mà, que són la majoria del mercat, el segon trimestre els preus han crescut un 5,2%, dos punts menys que el creixement del primer trimestre, quan se situava en el 7,2%.

En el conjunt de l'Estat els habitatges de segona mà van augmentar un 5% interanual en el segon trimestre, 1,2 punts menys que en el trimestre anterior. En el cas dels habitatges nous, el preu va avançar una mitjana del 7,2% durant el mateix període, més de tres punts menys que el trimestre anterior.

stats