La inflació a la zona euro confirma la tendència a l'alça amb un augment del 0,6% al novembre

És el tercer mes consecutiu que els països de l'euro registren un increment dels preus. La pujada es deu al sector de la restauració, el lloguer i el tabac

Molt lentament, però els preus es recuperen. La zona euro va registrar al novembre un augment de la taxa d'inflació interanual del 0,6% del PIB, una dècima més que a l'octubre, segons ha anunciat aquest divendres l'oficina europea d'estadístiques, l'Eurostat.

És la xifra més elevada dels últims 2 anys i suposa el tercer mes consecutiu d'increment. Tot i que la pujada és molt lleugera, confirma la tendència a l'alça de la inflació dels últims mesos. 

Segons l'Eurostat, l'augment de la inflació a la zona euro es va produir especialment per la pujada dels preus de la restauració (0,07%), dels lloguers (0,04%) i del tabac (0,04%). En canvi, van seguir caient els preus del gas (-0,11%) i del petroli (-0,5%). 

L'augment de la inflació a Espanya al novembre es va situar una dècima per sota de la mitjana de l'eurozona (0,5%). Bèlgica encapçala el rànquing dels països on més van pujar els preus (1,7%) i tanquen la llista Bulgària i Xipre, on la inflació al novembre va caure un 0,8%. 

Més continguts de