Economia 06/10/2014

Els inspectors de Brussel·les i del BCE tornen a Madrid a examinar la banca

És la segona visita de seguiment de l'economia espanyola després que finalitzés el rescat bancari

Europa Press
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, durant la conferència a l'IESE / XAVIER BERTRAL

BarcelonaNova visita a Espanya dels anomenats 'homes de negre' per avaluar el sector financer i la situació econòmica i pressupostària. Aquest dilluns aterren els inspectors de Brussel·les i del BCE en el segon viatge després que es donés per acabat el rescat bancari de més de 41.000 milions que va rebre Espanya de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El viatge dels inspectors durarà tota aquesta setmana, en què se succeiran les reunions amb representants del ministeri d'Economia i Hisenda, del Banc d'Espanya, del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i del 'banc dolent' (la Sareb) al qual s'han transferit els actius immobiliaris dels bancs rescatats. També mantindran trobades amb els bancs que han rebut assistència financera, segons explica l'agència Europa Press.

En la darrera visita del març els inspectors van reclamar al govern espanyol accelerar les reformes davant els "importants reptes" per a la recuperació i van assenyalar dos fronts prioritaris: reduir l'atur i controlar el deute massa elevat. També van demanar a l'executiu que mantingui una "vigilància estreta" sobre el nivell de capitalització i provisions de la banca.

stats