Economia10/02/2015

La inversió en R+D creix un 0,2% a Catalunya, la comunitat amb més empreses innovadores de l'Estat

El Govern veu amb esperança aquest "canvi de tendència" i es proposa invertir 224 milions d'euros en innovació els propers cinc anys

Ara

BarcelonaLa inversió privada en innovació va créixer un 0,2% el 2013. Les empreses catalanes van invertir 1.676 milions d'euros en R+D aquell any i van capgirar així la tendència a la baixa dels últims anys. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, veu amb "esperança" aquesta dada i reitera els esforços del Govern de la Generalitat en un sector que considera prioritari.

Inscriu-te a la newsletter Darwinisme empresarialInformació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Catalunya concentra el 20,9% de les empreses d'innovació tecnològica de tot l'Estat, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 2013 n'hi havia 8.206.

Cargando
No hay anuncios

També va créixer el nombre de professionals ocupats en R+D. El 2013 es va arribar a més de 44.500 persones treballant en el sector, un 0,1% més que l'any anterior. Aquesta xifra representa el 21,9% del personal dedicat a la innovació del conjunt de l'Estat espanyol. En un rànquing europeu, Catalunya ocuparia la 8a posició, per sobre de països com Alemanya, Països Baixos o el Regne Unit, segons ha explicat el conseller Puig en la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts.

La inversió del Govern

Cargando
No hay anuncios

A banda d'aquest augment de la despesa privada, el Govern ha volgut reiterar els seus esforços en impulsar el sector. En aquest sentit, la Generalitat preveu invertir-hi 224 milions d'euros, la meitat dels quals procediran dels fons europeus Feder i la resta d'empreses i d'aportacions directes de l'executiu català. Aquesta xifra es destinaria al pla Ris3cat, una estratègia d'especialització intel·ligent dirigida a les empreses, 60 per a nuclis d'innovació tecnològica i 20 per a inversors d'alt impacte.

D'altra banda, el Govern aportarà 45 milions fins el 2016 a la fusió de sis centres de tecnologia en un gran proveïdor industrial que s'anomenarà Eurecat.