Economia 02/09/2017

Italgas farà una oferta pels actius de Gas Natural a Itàlia

Els actius de Gas Natural a Itàlia podrien arribar a un valor de 900 milions d’euros

X.g.
2 min
Italgas farà una oferta pels 
 Actius de Gas Natural a Itàlia

Italgas presentarà una oferta vinculant pels actius de Gas Natural a Itàlia abans que conclogui el mes de setembre, segons va dir ahir el conseller delegat de la companyia, Paolo Gallo. L’energètica italiana està interessada en el negoci de distribució de gas de Gas Natural al país transalpí, encara que Gallo va indicar que no sap si hi ha algun grup que “hagi fet una oferta pel paquet complet”, va declarar el directiu, segons recollia la premsa italiana. A finals del mes de maig passat, Italgas ja va confirmar que licitaria pels actius de Gas Natural a Itàlia, després que l’energètica espanyola obrís un procés per estudiar les diferents opcions existents sobre el seu negoci en aquell país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Almenys una desena de potencials interessats, entre grups energètics i fons d’inversió, es van llançar a l’etapa preliminar, que es va iniciar el 23 de juny amb l’arrencada del període per a la presentació d’ofertes no vinculants a la licitació per aquests actius de la companyia presidida per Isidre Fainé, segons van informar a Europa Press fonts del mercat. Entre els grups que van mostrar el seu interès per aspirar a aquests actius de Gas Natural al país transalpí figuren, a més d’Italgas, 2i Rete Gas, que estaria també especialment interessada en el negoci de distribució de gas, així com la també italiana Green Network i la francesa Engie.

A més, a la licitació s’hi van unir també uns quants fons, alguns de la Xina i el Japó, interessats principalment en l’adquisició dels actius en bloc. Gas Natural va contractar Rothschild a principis d’aquest any per estudiar les diferents opcions existents sobre els seus actius a Itàlia, amb l’objectiu de maximitzar la rendibilitat del negoci al país transalpí.

Actius per 900 milions

Els actius de Gas Natural a Itàlia podrien arribar a un valor de 900 milions d’euros, i la seva venda procuraria unes plusvàlues de 350 milions d’euros a la companyia catalana, segons estimacions d’un informe de Citi. L’anàlisi de l’estratègia de Gas Natural a Itàlia s’emmarca dins dels canvis que s’estan produint en el sector energètic del país transalpí, immers en una reordenació del seu negoci de la distribució de gas encaminada a la consolidació. En l’actualitat, hi ha 6.500 concessions de distribució de gas i prop de 260 operadors diferents.

stats