Economia 04/06/2021

Esade i el Barça, la vida de Jaume Guardiola després del Sabadell

L'escola de negocis fitxa l'exbanquer com a president del seu patronat

2 min
Xavier Torra entregarà el relleu de la presidència del patronat d'Esade a Jaume Guardiola.

L'escola de negocis Esade ha anunciat aquest divendres l'elecció de Jaume Guardiola com a nou president del seu patronat, del qual ja formava part. Aquest nomenament se suma al de fa unes setmanes, quan el mateix Guardiola va ser seleccionat com a president de la nova comissió econòmica del FC Barcelona, on haurà de vetllar per la delicada salut financera del club.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Esade l'exbanquer substituirà Xavier Torra, que portava dos anys en aquesta posició i que, a banda d'aquest càrrec, n'ocupa molts altres. És, per exemple, president del centre tecnològic Eurecat, conseller d'empreses com Borges Agricultural and Industrial Nuts i membre del consell assessor del BBVA a Catalunya i de Simon, empresa de mecanismes elèctrics que va dirigir durant 22 anys. El relleu es farà oficial el 12 de juliol.

El patronat d'Esade és l'òrgan de govern de la institució i té la potestat, per exemple, d'escollir el director general. L'elecció de l'actual director, Koldo Echebarría, va arribar després d'un estira-i-arronsa a dins del patronat, on la representació es reparteix al 50% entre els jesuïtes i representants de la societat civil barcelonina.

L'arribada de Guardiola coincideix amb l'intent d'Esade de potenciar molt la seva presència a Madrid. A finals del 2019 l'escola va anunciar que volia "duplicar la seva presència" a la capital espanyola, en un moviment que incloïa l'obertura d'una nova seu amb més capacitat. Tot i així, ara com ara Esade segueix mantenint a Madrid les mateixes instal·lacions que tenia aleshores.

Aquest intent per ser més present a Madrid es va veure reflectit també en la creació (també el 2019) d'un think tank orientat a les polítiques econòmiques i liderat per Toni Roldán, que fins poc abans havia sigut un dels homes forts de Ciutadans.

Esade va tancar el curs 2019-2020 amb uns ingressos de 103 milions d'euros, una xifra en línia amb la dels anys anteriors. Tot i així, el pla estratègic de l'escola contempla arribar a facturar 135 milions el 2022.

stats