Economia 07/06/2018

Koldo Echebarría serà el nou director general d'Esade

El patronat de l'escola de negocis s'inclina per ell com a substitut d'Eugènia Bieto

Albert Martín
2 min
El nou director general d'ESADE, Koldo Echebarría, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEugènia Bieto ja té substitut al capdavant d’Esade. L’encara directora general, que aquest estiu esgota el seu mandat de vuit anys, cedirà aquest estiu el càrrec a Koldo Echebarría. La decisió s’ha pres després d’un complex procés de recerca que ha requerit la participació d’una empresa de 'head hunting' i on s’ha viscut un debat entre els partidaris d’una figura estrangera i els que defensaven un perfil de la casa. La tria d’Echebarría prova que es van imposat aquests últims.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Echebarría serà formalment nomenat director general després que el claustre de professors i el consell de direcció donin llum verda a la decisió. L’oficialització definitiva es pot produir a mitjans de juliol, quan es reunirà el patronat, segons ha explicat l’escola de negocis aquest dijous.

Koldo Echebarría, de 57 anys, és doctor en dret i llicenciat en economia per la Universitat de Deusto i ha fet la major part de la seva carrera al Banc Interamericà de Desenvolupament (BID). El seu currículum exposa que va ser professor d’Esade entre el 1992 i el 2003 i va estar especialment vinculat al departament de direcció general i estratègia durant vuit anys. Segons l’escola, després s’ha mantingut vinculat a la institució, on feia de professor visitant. Echebarría ha publicat articles i capítols en llibres d’investigació en companyia de persones del nucli dur de l’escola, com ara Carlos Losada, l’ex director general que va deixar pas a Bieto, o Xavier Mendoza, que en va ser degà.

Professionalment, Echebarría ha estat gerent general del BID, amb seu central a Washington. També va ser representant de l’entitat a Xile i actualment ho era a Haití.

Adeu a la pista estrangera

L’ARA va publicar fa unes setmanes que l’elecció del nou director general havia suscitat un encès debat, perquè una part del patronat de l’escola s’inclinava per una figura estrangera mentre que d'altres preferien una figura interna. De fet, i per primera vegada, Esade va estudiar nomenar com a director general un estranger. Hi va arribar a haver negociacions amb l’alemany David Bach, vicedegà de l’escola de negocis de la Universitat de Yale. També s’havia parlat de Josep Franch, actual degà d’Esade, com a possible substitut de Bieto. Finalment, cap d’aquests noms ha sigut l’escollit.

stats