ENTITATS FINANCERES
Economia 15/03/2011

Jaume Ribera i Jordi Mestre, nous president i director general d'Unnim

Ribera era fins ara el vicepresident primer de l'entitat, mentre que Mestre n'era el director general adjunt de negoci i recursos

Redacció
1 min

BarcelonaJaume Ribera ha estat nomenat president d'Unnim i Jordi Mestre, director general de l'entitat nascuda de la fusió de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Ribera substitueix en el càrrec Salvador Soley, que acaba el seu mandat com a primer president de la caixa fusionada. Mestre, per la seva banda, és el substitut d'Enric Mata, que deixa la direcció general amb motiu de la seva jubilació, segons ha comunicat la mateixa entitat. Els dos nomenaments entraran en vigor el proper 28 de març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A Jordi Mestre li ha estat encarregada la missió de complir amb les noves exigències de capital del govern espanyol i el Banc d'Espanya. Unnim necessita 568 milions d'euros per assolir un core capital –reserves i capital per fer front a possibles pèrdues– del 10%, segons les dades que va publicar la setmana passada el Banc d'Espanya.

Per tenir més capacitat d'accés als mercats de capital, Unnim va anunciar la creació d'un banc al qual la fusió de les tres caixes del Vallès traspassarà el seu negoci. L'entitat estudia actualment les diferents alternatives que té per captar aquests 568 milions. Entre aquestes alternatives hi ha la recerca d'inversors institucionals, la possibilitat que part dels seus clients es converteixin en accionistes, l'entrada del FROB temporalment al seu accionariat o la sortida a borsa –una opció que l'entitat va dir que era de les menys preferents.

stats