Economia 30/05/2014

Joan Rosell: "A Catalunya hi ha un problema polític, econòmic i social des de fa segles"

El president de la CEOE defensa una reforma de la Constitució perquè "les lleis no són immortals i s'han d'adaptar a la realitat"

àlex Font Manté
1 min
Joan Rosell al Cercle d'Economia / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl president de la patronal CEOE, Joan Rosell, ha demanat aquest divendres als partits polítics que "dialoguin" i proposin solucions perquè "a Catalunya existeix un problema polític, econòmic i social que no es d'aquest any". "Jo diria que [el problema] ve del segle passat, o del anterior". "El problema existeix i cal solucionar-lo", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de participar en la trobada anual del Cercle d'Economia, a Rosell se li ha preguntat si és partidari d'una reforma constitucional que pugui donar un nou encaix a Catalunya dins d'Espanya. "Tot és possible", ha respost. "Igual que quan Europa ens va apretar vam ser capaços de reformar la Constitució en pràcticament 24 hores, hi ha moltes possibilitats legals de reformar les coses. No és difícil, però tampoc és fàcil".

"Les lleis no són immortals, i el que cal fer és bones lleis que s'adaptin a la realitat", ha reblat.

El president català de la patronal espanyola no s'ha volgut posicionar sobre la necessitat que hi hagi una consulta, com desitja la Generalitat. "Ens agradarien tantes coses difícils", ha respost enigmàticament.

"Si hi ha bona voluntat de seguir estant junts trobarem una solució en la qual no hi hagi ni vencedors ni vençuts", ha conclòs.

stats