Economia 24/04/2013

Josep Maria Àlvarez opta a l'última reelecció com a secretari general de la UGT de Catalunya

El sindicat engega el seu XIV Congrés amb l'ambició d'apropar-se més a la ciutadania i sumar esforços per imposar una altra sortida de la crisi diferent de la que proposen els governs

E. F.
1 min

BarcelonaEl secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, es presenta per últim cop a la reelecció al capdavant del sindicat que lidera des de fa 23 anys. En l'arrencada del XIV Congrés de l'organització, d'on ha de sortir reelegit divendres, ha confirmat que aquests seran els seus últims quatre anys de secretari del sindicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La seva és, de fet, l'única candidatura que es presenta al congrés i ell mateix ha ironitzat amb el deure que tenen els seus companys de la UGT de Catalunya de fer un pas endavant i anar buscant-li un substitut.

"Encara tinc la lucidesa de prendre aquesta decisió", ha dit per justificar que aquest sigui el seu últim mandat. Ha negat que la seva retirada calculada sigui per falta d'il·lusió o cansament i ha dit que ell seguirà a les ordres del sindicat encara que no el lideri d'aquí a quatre anys.

El XIV Congrés de la UGT, amb el lema 'Temps de lluita', ha arrencat aquest matí amb l'objectiu d'obrir-se encara més al ciutadà en un entorn més complicat que mai, ha dit Àlvarez.

Ha insistit que el nou equip directiu que surti escollit del congrés haurà de treballar més cohesionat que mai per atendre les necessitats dels aturats i sumar esforços amb d'altres entitats socials i moviments amb els quals el sindicat pot tenir afinitats pel que fa als objectius. La unitat d'acció amb CCOO també serà un dels temes de debat en les sessions del congrés aquests dies.

stats