ECONOMIA
Economia 27/11/2012

L'Estat assumirà les pèrdues del Banc de València i ampliarà el capital en 4.500 milions abans de traspassar-lo a CaixaBank

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) també eixugarà el 72,5% de les pèrdues futures durant deu anys. Brussel·les aprovarà dimecres aquesta operació i la de les altres tres entitats públiques

T.g.
1 min
El president de La Caixa, Isidre Fainé, i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ahir a la seu de l'entitat financera, a Barcelona.

BarcelonaEl Banc d'Espanya ha volgut garantir la venda del Banc de València a CaixaBank. Ha protegit l'operació de totes les maneres possibles. En primer lloc, assegura en un comunicat emès aquest dimarts a última hora que assumirà les pèrdues de l'entitat valenciana, que el tercer trimestre d'enguany arribaven a 389 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En segon lloc, desemborsarà una ampliació de capital de 4.500 milions, per "transmetre posteriorment la seva participació íntegra al Banc de València a CaixaBank pel preu d'un euro".

En tercer lloc, el FROB ha previst el preceptiu traspàs al 'banc dolent' dels actius immobiliaris tòxics, que no xifra, i finalment ha concedit un esquema de protecció d'actius (EPA), que consisteix a fer que l'entitat pública que depèn del Banc d'Espanya eixugui el 72,5% de les pèrdues futures durant els propers deu anys. El comunicat del FROB passa de puntetes sobre el tema de les participacions preferents. En tot cas, la nota esmenta que Brussel·les adoptarà aquest dimecres una posició sobre aquest pla.

Amb la compra de Banc de València per un euro, CaixaBank consuma la quarta adquisició en els últims dos anys i consolida la primera posició al mercat espanyol amb uns actius de 359.000 milions.

stats