Economia 02/10/2017

L'euro cau un 0,3% als mercats asiàtics després de l'1-O

Bloomberg i Reuters destaquen l'impacte per l'actuació de la policia espanyola

Agències
1 min
Monument en honor a l'euro davant la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt.

BarcelonaL'euro ha perdut força als mercats asiàtics aquest dilluns, a l'espera del que faci un cop obrin els mercats europeus.

Bloomberg ja avançava la nit del diumenge que "l'euro ha caigut després que la policia espanyola hagi actuat brutalment contra els partidaris del referèndum il·legal a Catalunya".

Per la seva banda, Reuters explica que la moneda única s'ha vist afectada després que "la policia espanyola va utilitzar porres i bales de goma per frustrar diumenge el vot de la independència a Catalunya, amb una manifestació de força que deixa centenars de ferits, segons l'administració catalana, i posant Madrid davant un enorme desafiament per calmar les tensions".

Aquesta agència internacional indica que l'euro va caure un 0,3% als mercats asiàtics després de la violència durant les votacions, i es va negociar a 1,1773 dòlars. No obstant, també destaca Reuters que no s'han produït fins ara grans vendes d'euros, i tampoc hi ha hagut fugides cap a valors refugis segurs, amb els inversors a l'expectativa.

stats