Economia 25/04/2012

L'FMI diu que poden fer falta més ajudes públiques per sanejar la banca espanyola

L'organisme no confia que el sector trobi fons per ell mateix com proposa Rajoy

Efe
1 min

BarcelonaEl Fons Monetari Internacional no confia que les entitats financeres espanyoles puguin sanejar la seva exposició al sector immobiliari sense ajudes públiques. L'FMI contradiu així els plans del govern espanyol, que espera que el sanejament amb fons privats sigui suficient. L'advertència l'ha fet l'organisme dirigit per Christine Lagarde en el seu informe sobre el sistema financer espanyol, que no actualitzava des de 2006.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Per evitar que els costos de resolució siguin massa elevats perquè el sector els pugui suportar, una vegada esgotades les opcions per a una recapitalització privada pot ser necessari un major recurs al finançament públic, per tal de preservar l'estabilitat financera i evitar un excessiu desapalancament", conclou el Fons.

El mateix informe assenyala que la política actual ha sigut repartir l'aportació dels fons per les dues vessants. Per la pública a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, i per la privada a través del Fons de Garanties Bancàries, les aportacions del qual van a càrrec de les entitats. El banc ho considera insuficient en cas que un banc perdi la confiança dels inversors a causa del volum de les seves provisions i fins i tot contempla la creació d'un "banc dolent".

La banca espanyola ha destinat fins ara més de 54.000 milions d'euros en forma de provisions per sanejar la seva exposició al sector immobiliari, provisions que s'han menjat bona part dels beneficis que han tingut les entitats financeres.

L'informa es publica l'endemà que Goldman Sachs avisi que la banca espanyola necessitaria 58.000 milions extres, més del doble del que ja ha destinat a sanejar la seva exposició al sector immobiliari.

stats