Economia 17/12/2014

L'Ibex modera les pèrdues al tancament de la sessió

L'indicador manté els 10.000 punts davant de la treva dels mercats al ruble

Agències
1 min
Interior de l'Íbex-35 / EFE

MadridLa borsa espanyola ha tancat la sessió d'aquest dimecres a la baixa, amb pèrdues del 0,32%, afectada per la situació financera de Rússia, la caiguda del preu del cru i Grècia, malgrat el que ha aconseguit mantenir el nivell dels 10.000 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una sessió en què el rendiment del bo espanyol cotitzava en mínims, el principal selectiu espanyol, l'Íbex-35, s'ha deixat 32,40 punts, el 0,32%, fins als 10.049,50 punts, malgrat el que manté els guanys anuals, que se situen en l'1,34%.

L'Íbex-35 va començar el dia amb una caiguda de gairebé el 1%, el que li feia perdre els 10.000 punts que va recuperar ahir, en una nova jornada marcada per la gran volatilitat, i en què els inversors mantenia l'atenció sobre el cru i Rússia.

Un dia més, el preu del petroli queia, mentre que a Rússia, el govern anunciava que començarà a vendre els seus romanents de divises per donar suport al ruble, que ahir va arribar a perdre el 24% i el 28% davant el dòlar i l'euro.

Només anunciar la mesura, el ruble va començar a recuperar posicions i la borsa russa cotitzava a l'alça. En concret, en la sessió d'avui, el mercat de Moscou sumava guanys de més del 14%, animat també per més decisions del Banc de Rússia, que al costat del govern, posarà en marxa mesures per recapitalitzar la banca.

stats