Economia 19/11/2014

Linde creu que les comunitats autònomes han de fer més esforços per controlar el dèficit

El governador del Banc d'Espanya veu riscos a la baixa en les previsions del 2015 per les incerteses internacionals i europees

Europa Press
2 min

BarcelonaEl governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha admès que les comunitats autònomes presenten més riscos de desviació en el compliment de dèficit i haurien d'assumir l'esforç que es necessita en l'últim quadrimestre de l'any per complir el que s'ha pactat amb Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença al Senat a la Comissió de Pressupostos, ha explicat que l'execució dels pressupostos de l'Administració Central, la Seguretat Social i les comunitats autònomes registrava un dèficit del 4,3%, fet que suposa una millora de tres dècimes respecte el mateix període de l'any anterior.

El governador ha assenyalat que el compliment de l'objectiu de dèficit del 2014 requerirà una millora de vuit dècimes en el conjunt de l'any, fins al 5,5%, la qual cosa obliga a d'ingressos o a la contenció de despesa més gran en l'últim quadrimestre.

Ha admès que el quadre macroeconòmic que acompanya l'esborrany de Pressupostos de 2015 del govern espanyol està subjecte a "riscos de desviació a la baixa" per les incerteses que envolten a l'evolució econòmica internacional i, especialment, l'europea.

Durant la seva compareixença al Senat a la Comissió de Pressupostos, Linde ha ressaltat, però, que la recuperació de l'economia espanyola ha mantingut "un to més ferm" davant el "progressiu debilitament" de l'àrea euro.

Ha recordat que la taxa de variació interanual del PIB en el tercer trimestre va pujar fins a l'1,6% i que "podria" acostar-se al 2% en el tram final d'aquest any, una xifra que es mantindria el 2015. Tot i això, ha recordat que aquest pronòstic està condicionat al fet que no es materialitzin els riscos que existeixen.

En conjunt, Linde creu que les perspectives de l'economia continuen sent "favorables", encara que no estan exemptes de riscos. "La nostra economia ha mostrat, fins ara, resistència a l'empitjorament del context internacional. No obstant això, no podem pensar que pugui evitar totalment la pèrdua d'impuls dels nostres mercats exteriors, en particular, en l'àrea de l'euro", ha dit.

stats