Economia 07/06/2019

Linde qualifica de “disbarat” la renda mínima universal

Ara
2 min
Linde qualifica de “disbarat” la renda mínima universal

BarcelonaL’exgovernador del Banc d’Espanya Luis María Linde va qualificar divendres de “disbarat absolut i monumental” que “no té lògica” la renda bàsica universal. “Que un ciutadà, pel fet de ser ciutadà d’un país, tingui dret a una renda bàsica independentment de l’edat i del seu nivell de renda és un disbarat absolut”, va assegurar durant la 30a Trobada Empresarial al Pirineu que es va celebrar ahir a la Seu d’Urgell i que va inaugurar el president de la Generalitat, Quim Torra. Linde, que va presidir el Banc d’Espanya entre el 2012 i el 2018, va defensar, en canvi, subsidis “limitats o temporals”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva conferència, Linde també va advertir sobre els efectes del Brexit, especialment si es produeix sense acord amb la UE, una possibilitat que va considerar “factible”. L’exgovernador va subratllar que si es produeix a curt termini hi haurà “pertorbacions molt importants de tot tipus, que afectaran sectors tan importants com el transport, la banca i el comercial”.

Linde també va demanar un pacte urgent per reformar les pensions. “Els espanyols i els partits polítics i els governs hem de veure que és una necessitat absoluta i que calen pactes transversals. No parlem de qüestions ideològiques, són tècniques”, va respondre a una pregunta del públic.

Aposta de les empreses per Barcelona

A la mateixa trobada de la Seu d’Urgell, la presidenta i consellera delegada de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener, va destacar que moltes empreses del món digital i tecnològic han apostat per la capital catalana malgrat “la inestabilitat política”. La companyia ha estudiat l’impacte de l’1 d’Octubre en les deslocalitzacions d’empreses del sector i ha conclòs que no va tenir cap efecte negatiu. “No només no hi ha hagut deslocalització física sinó que ha passat una cosa que no estava al guió i és que han vingut moltíssimes empreses -va dir-, sobretot del món digital i tecnològic, que no estaven implantades al nostre territori i que han escollit justament aquest període de tantíssima inestabilitat”.

stats