Economia 08/09/2012

Lufthansa normalitza els vols després de la major vaga de la companyia

L'aerolínia alemanya confia reprendre la normalitat després de l'aturada que van fer divendres els seus 18.000 membres del personal de cabina

Efe
1 min

BerlinLa companyia aèria alemanya Lufthansa, la més gran d'Europa, espera normalitzar el seu tràfic aeri després de la fi la passada mitjanit de la major vaga de la seva història, protagonitzada durant el divendres pels 18.000 membres del personal de cabina de l'aerolínia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Confiem que no tinguem ja problemes en els grans aeroports de Frankfurt i Munic", va assenyalar un portaveu de Lufthansa, que, com a conseqüència de la vaga ha hagut de suspendre 20 vols en aquesta jornada perquè alguns apvions es trobaven fora de la seva ubicació prevista.

Ja abans d'acabar la jornada de vaga, la direcció de Lufthansa i el sindicat del sector, UFO, es van asseure a negociar i van acordar acudir a un mediador.

Els representants sindicals van anunciar que renunciaven mentre durin les negociacions a convocar noves vagues, mentre els representants de l'empresa van comunicar que no va a contractar personal extern per a labors de cabina a la seva base de Berlín, una de les exigències de *UFO per arribar a un acord entre les parts.

Lufthansa va cancel·lar divendres 983 dels 1.781 vols programats i va oferir als passatgers afectats la possibilitat de viatjar amb tren, en cas de trajectes nacionals, o en companyies de la competència, com Air Berlin, la segona del país.

Només van funcionar amb normalitat els 600 vols programats per filials com Germanwings i altres companyies del grup com Austrian Airlines o Swiss.

El conflicte va tenir lloc en un moment crític per a l'aerolínia, necessitada de retallar despeses per fer front a la competència de les companyies de baix cost i l'alça de preus dels carburants.

stats