Economia 09/12/2014

Un jutge de Madrid prohibeix Uber a tot l'Estat

Considera que els conductors contractats no tenen autorització i l'activitat que duen a terme suposa competència deslleial

Ara / Europa Press
1 min
Si es confirma l’estimació, Uber tindria un valor equivalent a la sisena empresa de l’Íbex-35.

Barcelona / MadridMés traves per a Uber a Espanya. El jutge del mercantil número 2 de Madrid ha ordenat aquest dimarts la cessació d'activitat i la prohibició de la plataforma de l'anomenada economia col·laborativa i ha demanat a les empreses de telecomunicacions i de pagament electrònic que en bloquegin les transaccions a través de l'aplicació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Associació Madrilenya del Taxi va presentar aquest requeriment com a prèvia a la interposició d'una demanda contra la companyia dels EUA, i el jutge ha decidit estimar-lo, segons una interlocutòria emesa aquest mateix dimarts citada per l'agència Europa Press. El jutge raona que els conductors contractats no tenen autorització administrativa per desenvolupar la tasca i que l'activitat que duen a terme suposa competència deslleial.

La mesura és "una protecció cautelar basada en la legalitat vigent" i un debat filosòfic sobre la llibertat de mercat i l'economia col·laborativa, segons les paraules del magistrat, que detalla que les mesures s'executaran "una vegada que la part sol·licitant presti, en el termini de tres dies següents a la notificació de la present resolució", un aval bancari de 10.000 euros". Després, el jutjat procedirà a fer efectiva la prohibició quan ho estimi "idoni".

stats