Milers de persones es manifesten a Barcelona i Girona per un canvi en les polítiques econòmiques

El lema unitari de la marxa ha estat "Per una Catalunya social. Defensem els nostres drets"

Aquest diumenge s'han manifestat milers de persones pel centre de Barcelona i Girona en contra de les retallades i per demanar un canvi en la política econòmica que faciliti la creació de llocs de treball. També han sortit al carrer per defensar els serveis socials bàsics de l'estat del benestar.

La manifestació, convocada pels sindicats i amb el suport de formacions com el PSC, ERC i ICV, s'ha emmarcat en la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats contra les polítiques d'austeritat i per exigir un canvi de rumb econòmic a partir de les pròximes eleccions al Parlament Europeu.

La marxa ha començat poc després de les dotze del migdia a la plaça d'Urquinaona i l'ha encapçalada un grup d'una cinquantena de discapacitats físics de la plataforma Ecom, que han clamat contra les retallades a la llei de dependència, i diversos treballadors de l'empresa Panrico, que actualment passa per un conflicte laboral.

La marxa té com a lema unitari "Per una Catalunya social. Defensem els nostres drets" i ha estat convocada en defensa, entre altres qüestions, de la sanitat i l'educació pública, per lluitar contra l'atur, la precarietat laboral i la pobresa i a favor de la cohesió social.