Economia 26/07/2013

Mas confirma que la Generalitat no farà més retallades el 2014

"Les millores que aconseguim del dèficit públic han de venir pels ingressos", afirma el president de la Generalitat

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaLa Generalitat no vol fer més retallades. El president Artur Mas ha confirmat el que ja va avançar fa vuit dies el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. "Les millores que aconseguim del dèficit públic han de venir pels ingressos", ha afirmat el president de la Generalitat en un acte amb el Consell General de Cambres de Catalunya.

Mas ha explicat que, malgrat que "era necessari" que Catalunya reequilibrés les seves finances públiques, ja s'ha fet "un gran esforç". "Ja és molt difícil seguir reduint la despesa. En alguns casos és perjudicial", ha afirmat.

El president ha defensat que la reducció de la despesa tenia "un recorregut". "Pots estar així dos anys, però no eternament". Com a exemple, ha assenyalat que la Generalitat gairebé no fa noves inversions i que "no es pot vendre patrimoni cada any".

El que no ha explicat el president és com augmentaran els ingressos a partir de l'any vinent. De fet, ha lamentat haver "apujat tots els impostos" i ha insistit que "això no pot ser per sempre".

El 18 de juliol, Mas-Colell ja va avançar al Parlament que les retallades s'acabaven. "El 2014 –va dir– no podem preveure un pressupost amb un nivell de despesa inferior a la despesa realment efectuada el 2013, perquè hem arribat al límit de les retallades que podem dur a terme".

stats