Economia 24/09/2012

Merkel i Lagarde es reuneixen dimecres a Berlín per tractar les mesures de rescat de l'euro

Es tracta d'una reunió "reservada" sense declaracions a la premsa i amb dos eixos principals: la sortida de la crisi a l'eurozona i l'estat de les reformes a Grècia

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, mantindrà aquest dimecres a Berlín "una conversa de treball reservada" amb la responsable del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu oficial del govern alemany, Steffen Seibert, qui ha insistit en el caràcter reservat de la reunió i ha subratllat que, per aquest motiu, no hi haurà trobada amb la premsa.

Ha afegit que Merkel i Lagarde tractaran sobre les mesures per al rescat de l'euro i l'informe sobre l'estat de les reformes a Grècia que elabora la troica formada pel FMI el Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea (CE).

Christine Lagarde anirà a Berlín aquest dia per participar a la festa pel 70 aniversari del ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble.

La directora gerent del FMI va declarar recentment que les necessitats de recapitalització de la banca espanyola seran menors del previst i es mantindran en línia amb el pronosticat per la institució multilateral.

"L'expectativa és que (les necessitats de capitalització) estaran més prop de l'avaluació del sector financer del FMI que del matalàs de 100.000 milions d'euros que es va posar sobre la taula per reestructurar el sector bancari espanyol", va declarar Lagarde en una entrevista amb "The Wall Street Journal".

Al juny l'FMI va calcular que les necessitats de la banca espanyola serien d'uns 40.000 milions d'euros, encara que va advertir que aquesta quantitat podia augmentar si les condicions dels mercats empitjoraven o una revisió interna mostrava una pitjor situació.

stats