Economia 19/06/2018

El nombre de grans fortunes a Espanya registra un nou màxim el 2017

L'estat espanyol és el catorzè país del món que acumula més milionaris

Albert Cadanet
1 min
Amancio Ortega, fundador d'Inditex i propietari de marques com Zara, ja té la tercera fortuna més gran del món.

BarcelonaEl nombre de milionaris a Espanya continua creixent i el 2017 va registrar un nou màxim. Segons un estudi publicat per la consultora Capgemini, a l'estat espanyol hi havia 224.200 grans fortunes l'any passat, un 11% més que l'exercici anterior (en nombre absolut, l'augment és de 22.100 individus).

Junts acumulen un patrimoni de 653.200 milions de dòlars (565.546 milions d'euros). Aquesta xifra també suposa un creixement del 12% respecte a l'any passat, en què el patrimoni dels milionaris a Espanya era de 583.900 milions de dòlars (505.629 milions d'euros).

Dins aquest col·lectiu cal destacar el paper de l'home més ric d'Espanya i el cinquè més ric del món, segons la revista 'Forbes': es tracta del president d'Inditex, Amancio Ortega. Segons 'Forbes', el magnat del tèxtil acumula un patrimoni de 60.540 milions d'euros. És a dir, un de cada deu euros del patrimoni total de les grans fortunes a Espanya pertany a l'empresari gallec. De fet, la fortuna d'Ortega equival a la dels següents 51 milionaris de l'Estat de la llista 'Forbes'.

Segons l'estudi, Espanya és el catorzè país del món que acumula un nombre més gran de milionaris, mentre que a Europa ocupa la setena posició en aquesta categoria. Els líders absoluts són els Estats Units, el Japó, Alemanya i la Xina.

stats