Economia 19/06/2018

El nombre de grans fortunes a Espanya registra un nou màxim el 2017

L'estat espanyol és el catorzè país del món que acumula més milionaris

Albert Cadanet
1 min
Amancio Ortega, fundador d'Inditex i propietari de marques com Zara, ja té la tercera fortuna més gran del món.

BarcelonaEl nombre de milionaris a Espanya continua creixent i el 2017 va registrar un nou màxim. Segons un estudi publicat per la consultora Capgemini, a l'estat espanyol hi havia 224.200 grans fortunes l'any passat, un 11% més que l'exercici anterior (en nombre absolut, l'augment és de 22.100 individus).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Junts acumulen un patrimoni de 653.200 milions de dòlars (565.546 milions d'euros). Aquesta xifra també suposa un creixement del 12% respecte a l'any passat, en què el patrimoni dels milionaris a Espanya era de 583.900 milions de dòlars (505.629 milions d'euros).

Dins aquest col·lectiu cal destacar el paper de l'home més ric d'Espanya i el cinquè més ric del món, segons la revista 'Forbes': es tracta del president d'Inditex, Amancio Ortega. Segons 'Forbes', el magnat del tèxtil acumula un patrimoni de 60.540 milions d'euros. És a dir, un de cada deu euros del patrimoni total de les grans fortunes a Espanya pertany a l'empresari gallec. De fet, la fortuna d'Ortega equival a la dels següents 51 milionaris de l'Estat de la llista 'Forbes'.

Segons l'estudi, Espanya és el catorzè país del món que acumula un nombre més gran de milionaris, mentre que a Europa ocupa la setena posició en aquesta categoria. Els líders absoluts són els Estats Units, el Japó, Alemanya i la Xina.

stats