Economia 25/02/2016

El Mobile supera els 100.000 assistents per primer cop en la història

El congrés de telefonia incrementa més d'un 6% la xifra de visitants i supera les previsions inicials

Ara
2 min
Al MWC es presenten moltes novetats que comporten noves patents.

L'Hospitalet de LlobregatEl Mobile World Congress (MWC) ha arribat a la xifra rècord de 100.000 assistents en la seva onzena edició a Barcelona, que, més enllà de les novetats presentades per les grans empreses del sector, ha estat marcada pels problemes de mobilitat causats per la vaga del metro.

El MWC, que va arrencar dilluns passat, dia 22, al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ha aconseguit així augmentar més d'un 6% la xifra de visitants respecte a 2015 i superar també les previsions inicials per a aquest any, en què l'organització, l'associació GSMA, esperava arribar als 95.000 assistents. La fira ha reunit també més de 2.100 empreses de tot el món i 3.600 mitjans de comunicació i analistes.

"El Mobile ha batut un rècord significatiu en aquesta edició del 2016, superant els 100.000 visitants per primera vegada", ha destacat en un comunicat John Hoffman, conseller delegat de GSMA, que ha assegurat que tots els assistents han pogut gaudir d'un esdeveniment "d'allò més estimulant, amb conferenciants de primer nivell i amb presentacions de productes que marcaran les tendències en la indústria d'ara endavant".

Barcelona ha rebut més congressistes que mai precisament una setmana en la qual han anat a la vaga tant els treballadors del metro, amb aturades de 24 hores els dies 22 i 24 de febrer, com els de l'autobús, amb aturades parcials el 23 i el 25.

La Fira de Barcelona, molt satisfeta

El director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, s'ha mostrat "molt satisfet perquè la mateixa GSMA ha afirmat que ha estat el millor congrés que s'ha fet mai". "Ha estat una edició rècord en termes quantitatius i qualitatius", ha dit. Serrallonga ha destacat, sobre la continuïtat del congrés a Barcelona, que "la polèmica s'ha acabat quan la GSMA en la seva nota de premsa ha dit que ens veiem de nou el 2017". El director general de la Fira ha sentenciat que "hi ha contracte fins al 2023 i no hi ha dubtes sobre la continuïtat".

Serrallonga ha reconegut que la mobilitat "és un tema que preocupa" a l'organització del congrés, però ha subratllat que després que dilluns la vaga de metro suposés "un inconvenient greu" per accedir al recinte, "es van buscar solucions i dimecres va ser diferent", gràcies al fet que la Generalitat va dictar uns serveis mínims més alts. "Ara ens asseurem i analitzarem tot allò que pot anar millor", ha afegit Serrallonga en relació al transport.

stats