Economia 17/06/2015

Montoro descarta obrir aquesta legislatura el debat de la reforma del finançament autonòmic

Diu que les comunitats autònomes tindran una liquidació positiva del 2014

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, descarta obrir el debat sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura, segons ha explicat en una conversa informal amb periodistes als passadissos del Congrés dels Diputats. Amb tot, ha afirmat que les CCAA tindran una "liquidació positiva" del 2014, és a dir, que rebran recursos. També ha advertit els nous ajuntaments, i en especial a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els consistoris estan obligats a complir la llei i que no poden municipalitzar serveis a costa d'incrementar les plantilles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el ministre, ja no queda temps material per iniciar el debat de la reforma del sistema de finançament, malgrat que per llei ja hauria d'haver posat en marxa l nou finançament. Per aquest motiu, no plantejarà la reforma a l'últim Consell de Política Fiscal i Financera abans de l'estiu que convocarà a finals de juliol, un cop aprovat el sostre de despesa de l'Estat.

A aquesta reunió, però, sí que els comunicarà el tancament de la liquidació de l'exercici del 2014, que serà "positiu" per a les comunitats autònomes, és a dir, que rebran recursos addicionals per l'increment de la recaptació d'impostos.

Paral·lelament, Hisenda ha de convocar també els municipis a la Comissió Nacional d'Administració Local, on Montoro es reunirà per primera vegada amb els representants dels nous ajuntaments, molts d'ells governats per forces d'esquerra.

Segons el ministre, a aquesta reunió els recordarà que no poden traspassar les seves competències ni tampoc incórrer en dèficits. En referència a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat que tots els ajuntaments estan subjectes al compliment de la Llei, els agradi o no.

stats