Economia 06/07/2011

Moritz envia a Brussel·les una cervesa etiquetada en català per a cada eurodiputat

La marca reivindica l'etiquetatge només en la llengua pròpia, que no encaixa amb el reglament europeu de 1997 renovat ara, contra el qual han intentat presentar una esmena els parlamentaris catalans

Redacció
1 min
Cerveses Moritz enviades etiquetades en català i enviades als eurodiputats / ACN

BarcelonaMoritz ha enviat a Brussel·les un camió carregat de cerveses, una per a cada parlamentari europeu, acompanyades del lema "Beure una cervesa catalana, és beure una cervesa europea", informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquest gest, la marca vol reivindicar el dret a etiquetar en la llengua pròpia de Catalunya, després que el Parlament Europeu hagi rebutjat una esmena dels eurodiputats catalans per retirar d'aquest text un punt que permet a l'Estat impedir l'etiquetatge només en català. La norma existeix des del 1997 i és una recomanació perquè els estats obliguin tots els fabricants a etiquetar amb almenys una llengua oficial a la UE. El català no és oficial a la Unió, de manera que l'aplicació estricta d'aquesta regla impedeix l'etiquetatge només en català, fins i tot encara que es tracti de productes que només es distribueixen a Catalunya.

En el cas de Moritz, des de l'any 2004, quan es va rellançar al mercat el segell, la companyia ha apostat per l'etiquetatge en català. L'any 2007 va rebre el Premi a la Normalització Lingüística en el món empresarial, atorgat per Pimec. L'any 2010 va rebre el Premi Pompeu Fabra. Ara, davant de la polèmica provocada per la renovació del reglament europeu i el rebuig de l'esmena que intentaven presentar a última hora els eurodiputats catalans –excepte Alejo Vidal Quadras–, Moritz ha fet aquest gest simbòlic i promocional.

stats