CRISI FINANCERA
Economia 11/06/2012

Narcís Serra afirma que el 2006 ja va alertar de la crisi immobiliària el Govern i el Banc d'Espanya

L'expresident de CatalunyaCaixa defensa la seva gestió al capdavant de l'entitat i assegura que no va cobrar "ni un euro" d'indemnització quan va marxar-ne

Ara
1 min
Narcís Serra, durant l'entrevista a 8tv

BarcelonaNarcís Serra ha assegurat que l'any 2006 ja va alertar de l'efecte que la bombolla immobiliària tindria en les entitats financeres. En una entrevista a 8TV, l'expresident de Caixa Catalunya ha explicat que es va reunir amb la Generalitat i, posteriorment, amb el Banc d'Espanya per recomanar-los que impulsessin canvis en el sector. "Jo volia fer un cop de timó –ha dit Serra– però al Banc d'Espanya em van dir que ni parlar-ne".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Caixa Catalunya, que posteriorment es va convertir en CatalunyaCaixa (després de fusionar-se amb Manresa i Tarragona), va ser nacionalitzada la passada tardor.

Serra ha explicat que li va costar molt convèncer les autoritats de la necessitat d'implantar un canvi d'estratègia a l'entitat. "Jo vaig dir: o hi ha un gir o me'n vaig". Finalment, Serra va poder fer aquest gir i fitxar Adolf Todó, que provenia de Caixa Manresa, com a director general.

"Jo vaig fer el gir, vaig fer un canvi en la gestió [fitxant Todó] i vaig fer propostes", s'ha defensat Serra, que va dirigir l'entitat financera entre 2005 i 2010.

D'altra banda, Narcís Serra també ha assegurat que no va cobrar "ni un euro" com a indemnització quan va marxar de l'entitat. "No tenia fons de pensions, ni indemnització, ni blindatge, ni remuneracions variables", ha insistit.

stats