Economia 12/09/2019

Naturgy envia a casa 300 empleats de Nedgia per l'enfrontament amb la CNMC

L'empresa considera excessiva la retallada de la retribució del regulador

Ara
2 min
Naturgy substitueix Gas Natural Fenosa  com a marca de la companyia energètica  per afrontar els nous reptes El nou Pla Estratègic 2018-2022  se centra en la creació de valor

BarcelonaNaturgy ha plantejat aquest dilluns als sindicats una suspensió temporal de l'obligació de treballar per a uns 300 empleats de la seva filial Nedgia, la distribuïdora de gas, fins a saber la proposta definitiva de retribució a les xarxes de distribució de gas i electricitat plantejada per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), que és el regulador del mercat energètic.

Fonts de la companyia han assegurat que mantenia el seu compromís de diàleg amb els diferents agents implicats i obria una taula de negociació amb els sindicats per negociar-ne les conseqüències.

Fonts sindicals han assegurat a Efe que la mesura, que encara no se sap quant de temps s'aplicarà, implica que cap dels afectats perdrà salari o cotització a la Seguretat Social, i han aclarit que Naturgy no ha plantejat de moment ni un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) ni un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Així ho ha confirmat un portaveu de la companyia a l'ARA, que ha indicat que simplement s'eximiria els treballadors afectats de l'obligació d'anar a la feina.

Nedgia té un miler d'empleats i la mesura n'afectarà 300, que són els que es dediquen a l'activitat comercial i a la instal·lació de nous punts de subministrament. No obstant això, fonts de l'empresa han indicat que es continuarà amb la feina de manteniment de la xarxa i amb la instal·lació de llocs de subministrament contractats abans del juny, quan l'empresa va decidir suspendre l'activitat comercial com a mesura contra el projecte de circular de la CNMC.

La CNMC ha plantejat en els seus projectes de circulars per a la retribució de les activitats de distribució i transport d'electricitat i gas retallades que oscil·len de mitjana entre el 7% i el 18%, depenent de cada activitat, una mesura que ha posat en peu de guerra especialment el sector del gas.

Fonts de la companyia energètica catalana asseguren que la decisió d'enviar els empleats a casa és "una conseqüència de la incertesa creada per l'organisme regulador", que es podria començar a aplicar a l'octubre.

Fonts de Naturgy han insistit que la companyia s'ha vist "abocada a aquesta mesura temporal" a l'espera de veure quines decisions es prenen un cop se sàpiga el text definitiu de la CNMC.

Naturgy ja va advertir al juliol que la paralització de les inversions en noves xarxes no afectava les inversions en manteniment i seguretat de les actuals.

stats