Economia 30/10/2019

Naturgy es recupera de les pèrdues de l'any passat i guanya 900 M€ fins al setembre

Sense tenir en compte la despesa que van causar les pèrdues del 2018, el benefici ha augmentat un 13%

Ara
2 min
El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ahir durant la presentació de resultats de l’any 2018.

BARCELONAL'empresa energètica Naturgy acaba els primers nou mesos de l'any amb un benefici net de 901 milions d'euros, una xifra molt lluny de la que presentava en el mateix moment de l'any passat. Llavors la companyia va reportar unes pèrdues de 3.000 milions d'euros atribuïdes a la depreciació dels seus actius, amb un deteriorament de gairebé 4.900 milions d'euros. L'empresa va calcular que si no hagués actualitzat el valor dels actius hauria obtingut un benefici net de 877 milions d'euros fins al setembre, i aquest any l'energètica situa el benefici net ordinari del grup en 991 milions d'euros, amb un creixement del 13% en aquest període.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una altra mostra "del bon funcionament de la companyia són els resultats registrats, que superen el consens de mercat", ha assenyalat Naturgy en un comunicat. L'ebitda ordinari (els beneficis abans d'aplicar interessos i impostos), explica la companyia, arriba a gairebé 3.400 milions d'euros, un 5% més respecte al mateix moment del 2018. "Aquests resultats s'han aconseguit tot i la falta de creixement dels negocis regulats i l'alentiment dels negocis liberalitzats en un escenari energètic més advers que el de l'exercici anterior", comenta l'energètica.

L'empresa inverteix 400 milions en energies renovables

La companyia ha assenyalat l'evolució dels negocis fora d'Espanya i la millora en les operacions com els principals impulsos d'aquest creixement. Malgrat això, la inversió global de l'energètica va ser quasi un 30% inferior a la del mateix període del 2018, si bé la comparació està condicionada perquè Naturgy va destinar l'any passat 380 milions d'euros a dos metaners.

Les inversions en l'esmentat període d'aquest any han superat els 1.100 milions d'euros i, segons el grup presidit per Francisco Reynés, s'han destinat principalment a projectes renovables, en línia amb el que havien explicat els trimestres anteriors. Tot i això, aquesta vegada Naturgy ha especificat que ha fet la inversió més gran de la seva història en energies renovables: 400 milions d'euros. Segons reivindica la mateixa empresa, s'ha convertit a més en la primera en connectar a la xarxa tota la potència adjudicada en l'última subhasta fotovoltaica d'Espanya (250 MW).

stats