Economia 05/11/2018

Naturgy perd 3.000 milions per la depreciació del valor de diverses centrals elèctriques

Si els actius no s'haguessin depreciat, el benefici net seria de 877 milions d'euros

Ara
1 min
Naturgy substitueix Gas Natural Fenosa  com a marca de la companyia energètica  per afrontar els nous reptes El nou Pla Estratègic 2018-2022  se centra en la creació de valor

BarcelonaL'empresa energètica Naturgy (abans anomenada Gas Natural Fenosa) va registrar pèrdues de 3.040 milions d'euros els primers nou mesos del 2018, en contrast amb els 793 milions de benefici net que va assolir en el mateix període de l'any passat. Aquestes pèrdues es deuen a l'actualització del valor d'actius, que va obligar l'empresa a anotar comptablement 4.900 milions en pèrdues.

Naturgy ha presentat també resultats recurrents, és a dir, sense tenir en compte la depreciació, que indiquen que l'energètica hauria obtingut un benefici net de 877 milions d'euros, un 38% més que els tres primers trimestres del 2017.

La depreciació dels actius es basa en l’actualització del valor de mercat de les plantes de carbó i gas que la multinacional té a Espanya, i va tenir lloc durant el primer semestre del 2018. El president de la companyia, Francisco Reynés, va advertir el juny passat que Naturgy tindria pèrdues aquest exercici, però també va preveure que "l'operació comptable" acabaria tenint efectes positius a la borsa al llarg del 2019.

Reynés ha assegurat que l'empresa està complint els objectius marcats pel pla operatiu establert el 2018. En aquest sentit, ha destacat la renovació del contracte de subministrament amb l'algeriana Sonatrach –que, segons Reynés, assegura el subministrament de gas a Espanya fins al 2030– i l'optimització de les activitats i la simplificació de l'estructura directiva.

Pel que fa als beneficis abans d'impostos, interessos i altres conceptes, va caure un 0,6% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a 2.976 milions d'euros, tot i que sense tenir en compte les depreciacions va augmentar un 10,6%. A més, l'empresa ha anunciat que compliria l'objectiu de repartir un dividend d'1,3 euros per acció aquest any, un 30% més que el 2017.

stats